1555 Wannes Lecompte

| Wannes Lecompte

Wannes Lecompte maakt nieuw fresco in Sint-Agatha-Berchem

FC
15/01/2019

De gemeente van Sint-Agatha-Berchem heeft Wannes Lecompte de opdracht gegeven om deze zomer een nieuw fresco te maken op de hoek van de Kerkstraat en de Joseph Mertensstraat.

Voor het fresco zal Lecompte gebruik maken van de oude frescotechniek, waarbij hij zal schilderen in de natte bezetting op de muur. “Dat is dezelfde manier waarop onder andere Michelangelo vroeger werkte,” legt hij zelf uit.

Voor hem is het het tweede fresco dat hij buiten maakt. De vorige is te zien in Strombeek naar aanleiding van het veertig jaar bestaan van het Cultureel Centrum.

“Dat was wel een open fresco. Deze zal nog specialer zijn, aangezien ik nu een volle fresco zal maken. Dat betekent dat hij volledig zal dichtgepleisterd zijn,” zegt Lecompte.

Hoek Kerkstraat en Joseph Mertensstraat

| De gevel op de hoek van de Kerkstraat en de Joseph Mertensstraat in Sint-Agatha-Berchem.

Wat het zal worden, daar kan hij nog geen antwoord op geven. “Ik maak nooit een voorontwerp. Ik laat me inspireren door wat er al op de muur staat. Dat kan door oneffenheden of de lichtinval zijn.”

Waar hij wel al zeker van is, is de opbouw van het werk. “Ik ga me laten inspireren door Pierre della Frenscesca. Hij gebruikte namelijk een heel speciaal opbouw van kleuren. Mijn werk zal echter abstract zijn.”

Lecompte start op 15 juli en hoopt tegen eind augustus klaar te zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem , Cultuurnieuws , Fresco , wannes lecompte

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni