Brusselse ziekenhuizen, zoals het Sint-Pietersziekenhuis, bereiden zich voor op de besmettingspiek door het coronavirus.  De ziekte covid-19 wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2.

| Brusselse ziekenhuizen, zoals het Sint-Pietersziekenhuis, zien de laatste weken een lichte stijging van het aantal coronabesmettingen. Dat ook jonge mensen aan de ziekte sterven is echter eerder uitzonderlijk.

18-jarig Brussels meisje overleden door coronavirus

© BRUZZ
15/07/2020

In Brussel is een meisje van 18 jaar overleden aan het coronavirus. Dat schrijft VRT NWS en de informatie is ook bevestigd door Sciensano. Voor ze de ziekte kreeg, zou het slachtoffer al andere gezondheidsproblemen gehad hebben.

Volgens Sciensano stierf het 18-jarige meisje, dat ook andere gezondheidsproblemen had, zondag. Meer details worden niet vrijgegeven.

Dat jonge patiënten sterven aan het virus blijft wel erg uitzonderlijk. Het gaat nog maar om het tweede overlijden in de leeftijdscategorie onder 24 jaar in ons land. Eind maart is in Gent een meisje van 12 gestorven dat besmet was met het coronavirus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Samenleving , coronavirus , 18-jarig meisjes gestorven

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni