| De hoofdzetel van de bank Belfius bevindt zich in de Rogiertoren.

Belfius splitst personeel in Brussel op om risico op besmetting te verkleinen

© Belga
12/03/2020

De bank Belfius heeft haar 4.000 werknemers in Brussel opgedeeld in twee even grote groepen. Zij zullen afwisselend telewerken en aan de slag zijn op het hoofdkantoor in de Rogiertoren. Op die manier wil de financiële instelling het menselijk contact tussen de personeelsleden berperken en het risico op besmetting verkleinen.

Het nieuwe systeem bij Belfius treedt in werking vanaf volgende maandag. Dan zal de eerste groep van 2.000 werknemers van thuis uit werken, terwijl 2.000 andere leden van het personeel aan de slag zullen zijn op de hoofdzetel in de Rogiertoren.

Met deze voorzorgsmaatregel wil de bank het intermenselijk contact tot een minimum beperken en zo de kans op besmetting met het coronavirus aanzienlijk doen afnemen. Voor elke shiftwissel zal het volledige hoofdkantoor telkens grondig gereinigd worden.

Bij de opdeling van het personeel is rekening gehouden met de capaciteiten van de verschillende mensen. Dat moet een gezonde mix van verschillende soorten werknemers blijven garanderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Samenleving , Belfius , coronavirus , telewerken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni