Brusselse MR voorstander van langere nachtklok voor de hoofdstad

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| De horeca is door de verstrengde coronamaatregelen verplicht om de deuren te sluiten. Door de avondklok is het ook niet langer toegestaan om tussen middernacht en vijf uur 's ochtends rond te lopen in de stad zonder geldige reden.

De Brusselse Franstalige liberalen vragen extra coronamaatregelen van de Brusselse regering. Minister-president Rudi Vervoort (PS) en zijn ploeg moeten volgens MR onder meer een langere nachtklok overwegen, bijvoorbeeld van 21 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens.

De Brusselse coronacijfers kleuren al wekenlang bloedrood. Samen met Wallonië telt de hoofdstad op dit moment het hoogste aantal besmettingen in heel Europa. De MR - federaal in de regering, maar in de oppositie in Brussel - vraagt dringend bijkomende maatregelen.

"De federale regering vraagt dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, maar de Brusselse regering lijkt die boodschap niet gehoord te hebben," zegt de voorzitter van de Brusselse MR-afdeling, David Leisterh. "Brussel is erg dichtbevolkt en de ziekenhuizen zitten in een extreem gespannen situatie. Het zorgpersoneel zit nu al op de knieën."

'Regels verstrengen is nodig met oog op de eindejaarsfeesten'

Leisterh denkt onder meer aan een opschorting van alle sportcompetities voor iedereen vanaf 12 jaar en een algemene mondmaskerplicht op het hele grondgebied van de hoofdstad. De regering moet ook nadenken over een uitbreiding van de nachtklok om 'besmettingen op privébijeenkomsten tegen te gaan', vindt het Brusselse MR-kopstuk. Concreet zouden de Brusselaars bijvoorbeeld tussen 21 uur 's avonds en 6 uur 's morgens binnen moeten blijven, stelt hij voor.

In heel België geldt op dit moment een nachtklok van middernacht tot 5 uur 's morgens. "Door de regels nu te verstrengen, kunnen we het virus terugdringen en de eindejaarsfeesten in de meest gunstige omstandigheden laten plaatsvinden," benadrukt Leisterh. "Op dit moment lijden zoveel sectoren: de horeca, cultuur, het toerisme. Hoe kunnen we dat lijden rechtvaardigen als we geen efficiënte maatregelen nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan?"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?