De Anderlechtsepoort

| Twee mannen van 24 en 41 jaar oud voerden gisteren volgens een patrouille van de Brusselse politie een verdachte transactie uit aan de Anderlechtsepoort. Daarop besliste de politie om de mannen te controleren, waarna die vrijwel onmiddellijk op de vlucht sloegen.

Brusselse politie pakt vermoedelijke helers op

© Belga
03/06/2020

De Brusselse politie heeft dinsdag twee vermoedelijke helers opgepakt. Dat gebeurde bij een patrouille nabij de Anderlechtsepoort. De twee mannen, 24 en 41 jaar oud, bleken illegaal in België te verblijven en één van hen was in het bezit van verschillende uurwerken, gsm's en laptops die vermoedelijk gestolen waren. Dat meldt het Brusselse parket vandaag.

Een patrouille in burger merkte de twee mannen dinsdagnamiddag op op een parkeerterrein aan de Anderlechtsepoort. Toen de agenten zagen dat één van de mannen de andere een uurwerk met een gebroken polsbandje overhandigde, werden ze onderworpen aan een controle. Daarop kozen ze allebei het hazenpad.

Beide mannen konden echter snel ingehaald en opgepakt worden. De man die het uurwerk had afgegeven bleek 320 euro op zak te hebben. Op dat moment had zijn kompaan zich al ontdaan van het bewuste uurwerk. Dat werd even later teruggevonden op zijn vluchtweg.

Tablets, juwelen en zonnebrillen

De mannen, 24 en 41 jaar oud, bleken illegaal in het land te verblijven en slechts een van de twee kon een woonplaats opgeven. De politie hield daar een huiszoeking en trof er 350 euro aan, naast drie uurwerken, een tiental gsm-toestellen, drie laptops, drie tablets, twee fototoestellen, vijf zonnebrillen en juwelen.

Geen van die spullen leek aan één van beide verdachten toe te behoren, zodat het vermoedelijk om gestolen goederen gaat. De verdachten zijn ondertussen ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , Samenleving , heling , Anderlechtsepoort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni