Burgemeester verhoogt politieaanwezigheid in Paduwawijk na dodelijke steekpartij

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 1 juni 2021

Burgemeester Ridouane Chahid (PS) van Evere verhoogt de aanwezigheid van politiepatrouilles en gemeenschapswachten in de Paduwawijk, waar zondagavond een vrouw is neergestoken. Hij belooft ook een herdenkingsmoment voor de overleden vrouw te organiseren in de komende dagen.

Dat zegt Chahid aan de nieuwszender BX1 en bevestigt hij aan BRUZZ. “Sinds gisteren heb ik de politie gevraagd om een specifieke ploeg in te zetten in de wijk. Ze patrouilleren nu zeker dubbel zoveel dan gewoonlijk. Normaal gezien is het een hele kalme wijk”, zegt Chahid. Ook de aanwezigheid van gemeenschapswachten in de wijk wordt verdubbeld.

De buurtbewoners van de Paduwawijk reageerden maandag geschokt op de dood van Mouniah, de 36-jarige vrouw die zondagavond in hun wijk is neergestoken terwijl ze met haar baby op straat liep. Burgemeester Chahid belooft nog een herdenking te organiseren met zowel de buurtbewoners als de familie van het slachtoffer. “Dat zal in de komende dagen gebeuren”, zegt Chahid. Omwille van de huidige coronamaatregelen mogen er maximaal 50 mensen samenkomen. Chahid wil de herdenking daarom niet te veel promoten.

Camerabewaking

Daarnaast bekijkt de burgemeester of hij een extra veiligheidscamera kan laten installeren in de Paduwawijk. “We hebben er nu één, maar die hangt aan de andere kant van de wijk”, zegt hij. Chahid wil een tweede camera installeren in de omgeving waar de steekpartij plaatsvond. Dat was in de buurt van de Twee Huizenstraat.

Het parket verhoort vandaag/dinsdag een verdachte, die zondagavond is opgepakt in het kader van het onderzoek. Er is nog geen bijkomende informatie over dat verhoor.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?