Chiro Stokkel zet kamp na een dag stop na coronabesmettingen

Chiro in actie in het Elisabethpark: niet voor doetjes

Chiro Stokkel uit Sint-Pieters-Woluwe heeft maandagochtend beslist om hun zomerkamp in Nieuwkerken-Waas vroegtijdig stop te zetten, nadat enkele leden van de leiding besmet bleken met het coronavirus.

Voor de leden van Chiro Stokkel zal dit kamp de geschiedenisboeken ingaan als het kortste tot nog toe. Maandag, na amper een dag - de leden waren pas zondag aangekomen - moest het kamp in Nieuwkerken (Oost-Vlaanderen, red.) alweer opgebroken worden.

Drie leden van de leiding hadden positief getest op corona en daarop besloot de jeugdvereniging, na overleg met Chirojeugd Vlaanderen en de veiligheidscel van de stad Sint-Niklaas, om het kamp af te blazen. Aan de ouders werd gevraagd om hun kind dezelfde dag nog te komen ophalen. Wie een hoogrisicocontact had wordt aangeraden om in thuisquarantaine te gaan.

Quarantaine op kampterrein

Kort voor de aanvang van het kamp had een ouder van een lid van de leiding positief getest. Een sneltest wees eerst op een negatieve uitslag voor het lid, dat niet mee vertrok op kamp, maar na een PCR-test bleek het toch om een besmetting te gaan.

Na een sneltest van het hele leidingteam bleken drie andere leden ook besmet. De leiding en het kookteam blijven in quarantaine op het kampterrein. Ondertussen werd voor hen een afspraak gemaakt bij het testcentrum. Ook de andere jeugdbewegingen die op de kamplocatie moeten zijn, werden op de hoogte gebracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?