Deel Legermuseum blijft dicht na strormschade aan dak

© Brandweer Brussel
| Het dak van het legermuseum na de doorkomst van storm Ciara.

De Bordiauhal van het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in het Brusselse Jubelpark blijft tot nader order gesloten voor het publiek. Oorzaak is de schade die storm Ciara aan het dak heeft veroorzaakt.

De storm rukte zondagnacht en maandag een honderdtal vierkante meter aan zinkplaten van het dak, op een totale dakoppervlakte van 25.000 vierkante meter. Er is nog een onderdak aanwezig maar desondanks zijn er waterinsijpelingen vastgesteld. De collecties van het museum hebben weliswaar geen schade opgelopen en zijn intussen beschermd tegen het water.

"De Brusselse brandweer heeft maandag de situatie beveiligd door met name de loszittende platen en stukken te verwijderen", zegt Michel Jaupart, algemeen directeur van het War Heritage Institute. "De Regie der Gebouwen heeft ook het nodige gedaan zodat de nodige herstellingen in de komende dagen kunnen gebeuren. Die zouden een tweetal weken in beslag moeten nemen."

Het publiek zal dus voorlopig geen toegang krijgen tot de Bordiauhal, die onderdak biedt aan een nieuwe tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Die loopt sinds mei vorig jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?