Helden aanslag Zaventem Brussels Aiport beroepsmilitairen Ben Jimmy en Yannick Belgisch leger

Defensie organiseert infomoment voor nieuwe reservisten in Neder-Over-Heembeek

© Belga
19/10/2023

Het Belgische leger organiseert zaterdag 21 oktober een jobdag voor reservisten in Neder-Over-Heembeek. Wie reservist wil worden, krijgt er alle noodzakelijke informatie. Huidige reservisten zullen er vertellen over hun taken en hun persoonlijke ervaringen delen.

In 2023 zal Defensie 361 nieuwe reservisten inlijven. Die groep ondersteunt ons land in tijden van crisis. Recente gebeurtenissen in de wereld, zoals de oorlog in Oekraïne, hebben het belang van een operationele reserve volgens het leger duidelijk aangetoond.

Het leger verwelkomt diverse profielen. "Of reservistenkandidaten nu op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, hun land willen helpen in crisissituaties of militaire kennis willen opdoen, de Reserve biedt een win-winsituatie voor hen, voor Defensie en voor hun werkgever", luidt het in een persbericht. "Of je nu een jaar voltijds bij Defensie wilt werken als reservist, slechts enkele dagen per jaar beschikbaar bent via wederoproepingsdagen, of als student wilt aansluiten, er is een geschikte optie voor iedereen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Veiligheid , defensie , reservisten , neder-over-heembeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni