| Geknakte reus in het Zoniënwoud

Dertig bomen in Zoniënwoud gesneuveld door storm Ciarán

CD
© BRUZZ
04/11/2023

In het Zoniënwoud zijn dertig bomen gesneuveld door de storm Ciarán, maar de gevolgen zijn "niet zo ernstig als verwacht". Dat schrijft La Dernière Heure.

Volgens Stéphane Vanwijnsberghe, directeur van de afdeling Natuur en Bos bij Leefmilieu Brussel, ging de storm gepaard met langdurige windstoten met snelheden tot 100 km/u gedurende bijna een volledige dag. Tot nu toe zijn ongeveer dertig omgewaaide bomen, en het is waarschijnlijk dat er nog meer zullen volgen.

De schade die deze storm heeft veroorzaakt, staat in schril contrast met de beruchte storm van 1991, die hele hectares bos omverwierp met windstoten tot 140 km/u. Toen was er aanzienlijke schade. De huidige storm is dus minder erg dan verwacht.

Boswachters zijn momenteel bezig met het inventariseren van bomen waarvan het evenwicht door de storm mogelijk is verzwakt, vooral in de buurt van wandelpaden en bosranden met gebouwen en wegen.

Wat betreft de nieuwe windvoorspellingen voor dit weekend: de voorspelde winden van 70-75 km/u zouden naar verwachting geen aanzienlijke schade veroorzaken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni