Duidelijkere regels voor dierenfokkers

© MIVB
| Dieren mogen aan de kopers worden overgedragen als ze de wettelijke leeftijd hebben bereikt. In het Brussels gewest is dat zeven weken.

Fokkers van puppy's en kittens mogen hun dieren nog steeds overdragen aan de toekomstige baasjes. Dat blijkt uit een verduidelijking die de federale regering naar de gewesten heeft gestuurd, meldt Brussels minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi).

De dieren mogen aan de kopers worden overgedragen als ze de wettelijke leeftijd hebben bereikt. In het Brussels gewest is dat zeven weken. De transactie mag enkel op afspraak gebeuren en met respect voor de social distancing.

"Het is belangrijk dat jonge dieren socialiseren in hun nieuwe gezin", stelt Brussels minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi). "Dit geldt vooral voor puppy's. Ik ben dan ook verheugd met het federale besluit dat zowel de fokkers als de nieuwe eigenaren zal ontlasten. Zeker omdat dieren in deze moeilijke tijden een belangrijke bron van troost kunnen zijn."

Clerfayt wijst er verder nog op dat geen enkele studie heeft aangetoond dat het virus van dier op mens kan worden overgedragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?