| De man bedreigde toevallige passanten in het centrum van Blankenberge met een BB-gun.

Etterbekenaar die met nepwapen dreigde in Blankenberge, blijft in de cel

NL
© Belga
29/07/2022

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 44-jarige man uit Etterbeek met een maand verlengd voor verboden wapendracht en bedreigingen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. In de straten van Blankenberge richtte Nordine D. een BB-gun op meerdere toevallige voorbijgangers.

De feiten speelden zich dinsdagochtend af in het centrum van Blankenberge. Zonder duidelijke reden liep een man op straat te zwaaien met een wapen. Hij richtte zijn wapen bovendien op meerdere mensen. Op dat moment riep hij volgens de slachtoffers ook allerhande zaken, vermoedelijk in het Arabisch. De verdachte kon snel ingerekend worden door de politie. Zijn wapen bleek een BB-gun te zijn.

De 44-jarige man uit Etterbeek is geen onbekende voor het gerecht. Naar eigen zeggen zat D. in totaal al ruim twintig jaar in de gevangenis. Vooral in Bergen en Brussel liep hij al veroordelingen op voor inbraken, diefstallen met geweld en bedreigingen met wapenvertoon. In die omstandigheden besliste het parket om hem voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem woensdagnamiddag aangehouden.

Volgens meester Maya Vanden Bogaerde had de verdachte geen criminele bedoelingen. D. beweert dat hij onder invloed van alcohol enkel wat wilde dollen. De nacht voor de feiten zou hij met enkele vrienden zijn verjaardag gevierd hebben in Oostende. Daarna nam hij de tram naar Blankenberge. Volgens de verdachte leerde hij daar een vrouw kennen die hem bij wijze van grap had aangeraden om een speelgoedwapen te kopen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni