Geen Havenfeest in 2020

© PhotoNews

De Haven van Brussel heeft besloten om het Havenfeest, dat op 24 mei 2020 zou plaatsvinden, met een jaar uit te stellen. De volgende editie van dit tweejaarlijkse evenement zal plaatsvinden op 23 mei 2021.

Dat laat de Haven van Brussel vrijdag weten in een persbericht. "Gezien de gezondheidscrisis die we momenteel meemaken, leek het onmogelijk om in de maand mei een evenement te organiseren dat tijdens de laatste editie meer dan 30.000 mensen samenbracht", klinkt het. "Voorlopig is de prioriteit het respecteren van de inperkingsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen."

In de Brusselse haven zijn bijna tweehonderd bedrijven gevestigd, die allemaal zouden meevieren.

De haven verwijst bovendien naar de onzekerheid over het opheffen van de inperkingsmaatregelen. Er is nog geen timing bekend waarop grote evenementen weer toegelaten zullen zijn. Er is daarom beslist om het tweejaarlijkse evenement een jaar op te schuiven, naar 23 mei 2021.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?