Hinderpremie van 3.000 euro voor Brusselse horeca

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| De horeca kreeg begin deze maand te horen dat het alvast voor een maand de deuren moest sluiten in de strijd tegen het coronavirus.

De Brusselse regering gaat een eenmalige hinderpremie van 3.000 euro uitdelen aan de horecazaken die afgelopen maand de deuren moesten sluiten om het aantal coronabesmettingen in te dammen. In totaal gaat het om een bedrag van 26 miljoen euro dat verdeeld zal worden over 8.500 vestigingen.

Elke onderneming kan in totaal maximum vijf hinderpremies aanvragen voor evenveel actieve vestigingen in Brussel. Ondernemingen die de sluitingsverplichting aan hun laars lapten, komen niet in aanmerking voor de steunmaatregel.

"Deze hinderpremie maakt deel uit van een ruimer federaal steunpakket, zoals het overbruggingsrecht, en bepaalde gemeentelijke premies. We stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat deze premie zo snel mogelijk beschikbaar is. Midden november moeten de eerste premies uitbetaald zijn", zegt staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?