Kappers openen op 13 februari

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 5 februari 2021
Updated: 05-02-2021 - 16:54

De kappers mogen openen op 13 februari, de andere niet-medische contactberoepen op 1 maart. Dat wordt bevestigd in de entourage van het Overlegcomité.

Het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land is afgelopen. Daar is onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 feburari. Het GEMS-expertenteam raadde een heropening evenwel nog steeds af, ondanks de daling in het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens.

De heropening van de kappers is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden. Zo moeten klanten en kappers een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de vier uur vervangen worden. Daarnaast moet er na elke kappersbeurt een pauze van 10 minuten volgen om te ontsmetten en te verluchten, en moeten de kappers een CO2-meter hebben, om de luchtkwaliteit in het salon te kunnen meten. Er mag bovendien niemand in de wachtzaal zitten, de kapper moet dus één op één de klanten bedienen

Campings en dierenparken

Voor de andere contactberoepen zou de heropening er pas komen op 1 maart. Het gaat dan onder meer om schoonheidsspecialisten, hand- en voetverzorgers en tatoeëerders.

De experts hadden een heropening van de contactberoepen nochtans afgeraden. Maar onder anderen premier Alexander De Croo (Open VLD) liet gisteren al verstaan dat de kappers mogelijk opnieuw zouden mogen openen, voor het sociaal welbevinden van de mensen.

De campings mogen openen op 8 februari, voor dierenparken is dat op 13 februari. Immobiliënmakelaars mogen ook opnieuw binnen bij een plaatsbezoek. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april. Een volgend Overlegcomité is voorzien op 26 februari.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?