Laag explosiegevaar bij Eurocontrol Haren: werknemers verzocht thuis te blijven

© Google Streetview
| In de buurt van de site van Eurocontrol is op maandag en dinsdag explosiegevaar.

Mensen die in de buurt werken van Eurocontrol in Haren worden verzocht maandag en dinsdag thuis te blijven. Door werken op de site is er een laag risico op ontploffingen.

Mensen die in de buurt werken van het hoofdkwartier van Eurocontrol, de internationale organisatie die instaat voor de centrale coördinatie van de Europese luchtverkeersleiding, worden verzocht maandag en dinsdag thuis te blijven. Dat meldt Sudpresse.

Op die dagen vinden werken plaats op de Harense site van Eurocontrol, waar een militaire luchthaven die gebouwd en gebruikt werd door de Duitsers tijdens beide oorlogen, gevestigd was. “Door explosiegevaar van bommen uit de Tweede Wereldoorlog, worden mensen die in de buurt werken, gevraagd thuis te blijven”, aldus Sudpresse.

Metalen voorwerpen in de grond

“De scans van de ondergrond tonen ons dat er heel wat metalen objecten zitten”, verklaart politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene. “We houden dus rekening met het scenario waarin explosieven gevonden kunnen worden tijdens de opgravingen.”

Bij Eurocontrol starten maandag de werken aan een nieuw gebouw. Daarom kwamen ontmijningsspecialisten het terrein op voorhand analyseren. Volgens die analyse is de kans dat er explosieven gevonden worden, vrij klein.

Toch nemen de veiligheidsdiensten geen risico en zal ieder gevonden metalen object volgens een speciale procedure opgegraven worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?