Maximaal 14 leerlingen per klas na 15 mei

© PhotoNews
| Vanaf 15 mei zullen in bepaalde klassen opnieuw leerlingen achter een bank zitten. Dan hervat het onderwijs voor een deel de activiteiten, zoals opgenomen in de exitstrategie.

In de klassen zullen maximaal veertien leerlingen worden toegelaten na 15 mei. In het secundair onderwijs mag enkel het zesde jaar vanaf dan hervatten. Dat blijkt na overleg tussen de onderwijskoepels, de onderwijsvakbonden, de administratie en het kabinet van Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) dinsdagmiddag.

De onderwijswereld stak dinsdagmiddag de koppen bij elkaar over de vraag hoe de lessen in het post-lockdowntijdperk zullen verlopen. In dat overleg werd besloten dat er maximaal veertien leerlingen in één klas zullen mogen zitten. En dat op voorwaarde dat elke leerling vier vierkante meter ruimte krijgt.

Voor de leerkracht is dat acht vierkante meter. "Voor veertien leerlingen is dus 64 vierkante meter nodig", merken de onderwijsbonden op. Daarnaast werd ook beslist dat in het secundair onderwijs enkel het zesde middelbaar vanaf 15 mei in de klas mag zitten.

Op 22 mei volgt een evaluatiemoment. Is dat positief, dan kan het tweede en misschien ook het vierde middelbaar vanaf 29 mei opnieuw naar de schoolbanken

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?