Meeste basisscholen van gemeenschapsonderwijs heropenen maandag

© Ivan Put
| Niet alle leerlingen zullen elke dag op school zijn. Bovendien bleek uit contacten met ouders dat een aantal van hen hun kind niet meer naar school wil sturen vanwege het aangekondigde maximumscenario.

In het merendeel van de 38 basisscholen van GO! Scholengroep Brussel gaan kleuters en kinderen op maandag 8 juni opnieuw naar school. In de zeventien secundaire scholen van het gemeenschapsonderwijs in Brussel hebben deze week al de leerlingen van het tweede en vierde middelbaar de lessen hervat.

De Brusselse Nederlandstalige scholen van de GO! Scholengroep kiezen ervoor om een voorzichtig scenario te hanteren waarin de hygiëne en veiligheid maximaal gegarandeerd kunnen worden. Niet alle leerlingen zullen elke dag op school zijn. Bovendien bleek uit contacten met ouders dat een aantal van hen hun kind niet meer naar school wil sturen vanwege het aangekondigde maximumscenario.

"We zien zeer uiteenlopende scenario's. Zo kiezen sommige scholen er bijvoorbeeld voor om de kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar op maandag en dinsdag naar school te laten komen en de andere leerjaren op donderdag en vrijdag. Woensdag dient dan om de klaslokalen grondig te poetsen. Terwijl andere scholen alle leerjaren dagelijks naar school laten komen, maar voorlopig nog steeds kleinere groepen aanhouden", aldus Pascal Onderdonk, coördinerend directeur basisonderwijs van GO! Scholengroep Brussel.

In de secundaire scholen zijn naast het 6de jaar nu ook het 2de en 4de jaar in de meeste scholen deze week gestart. Voor de leerlingen van het 1ste, 3de en 5de jaar organiseren de scholen één terugkomdag met een speciale activiteit. Zo worden de leerlingen die niet naar school kunnen komen, niet vergeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?