Naleving lockdownmaatregelen om het coronavirus in te dijken: verscherpte politiecontroles door politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene

| Met het voorspelde goede weer wordt gevreesd dat veel mensen het verbod om naar de kust te trekken aan hun laars zullen lappen.

Ook tijdens paasweekend strenge controles richting kust

© Belga
10/04/2020

Tijdens het paasweekend zal de politie opnieuw streng controleren op de invalswegen naar de kust. Dat meldt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) vrijdag. De gouverneur roept nogmaals op om de maatregelen strikt na te leven.

De politie zal het volledige paasweekend strenge controles uitvoeren op de invalswegen richting de kust. Ook in de badsteden zelf zal streng worden toegezien op de regels. Met het voorspelde goede weer wordt gevreesd dat veel mensen de regels aan hun laars zullen lappen.

'Moeten volhouden'

"Het is echt niet de bedoeling om nu massaal op het strand of in parken te gaan zonnen. Ik snap dat het verleidelijk is maar we moeten nu allemaal volhouden. Anders schiet de curve binnen de kortste keren omhoog", aldus Decaluwé.

Ook aan de grenzen met Nederland en Frankrijk zal opnieuw worden gecontroleerd. Wie een niet-essentiële verplaatsing maakt, krijgt zonder waarschuwing meteen een boete.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Samenleving , politiecontroles , daguitstap naar de kust , coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni