Personeelslid van NAVO besmet met coronavirus

© NAVO

Een medewerker van het hoofdkantoor van de NAVO in Evere is besmet met het coronavirus. De persoon in kwestie was op vakantie geweest in Noord-Italië en voelde zich na zijn terugkeer grieperig. Hij werd getest en zit momenteel thuis in quarantaine. Ook zijn directe collega's werken sinds eind vorige week thuis.

Naast de directe collega's van de besmette medewerker werd ook de rest van het personeel op het hoofdkwartier in Brussel op de hoogte gebracht. De NAVO blijft de situatie opvolgen en zal alle nodige maatregelen nemen.

Er werden eerder ook al preventieve maatregelen genomen om de veiligheid van de personeelsleden en de bezoekers te waarborgen. Het gaat om een tijdelijke opschorting van reizen naar bepaalde regio's, het aanmoedigen van het personeel om van thuis te werken en de tijdelijke opschorting van groepsbezoeken aan het hoofdkwartier.

"We blijven in nauw contact met de Belgische overheid", besluit de NAVO in een persbericht. "We beschikken over uitgebreide maatregelen en plannen rond de continuïteit van de operaties, zodat de essentiële werkzaamheden kunnen worden voortgezet."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?