Carl de Moncharline vindt de coronamaatregelen 'een aanzienlijke en onevenredige belemmering voor de rechten en vrijheden van de burgers'.

Pleidooien in zaak van Brusselse feestorganisator de Moncharline verwacht in februari

© Belga
29/09/2020

De pleidooien in de zaak die Carl de Moncharline heeft aangespannen tegen de Belgische staat over coronamaatregelen, worden in februari verwacht. Dat is dinsdag gebleken bij de inleiding van de zaak, aldus zijn advocaat Jean-Pierre Buyle.

Carl de Moncharline is in Brussel een bekende figuur die feesten en evenementen organiseert. Zo baat hij de Imperial Premium Bar uit in de Zavelwijk.

Midden september kondigde de Moncharline aan dat hij de staat aanklaagt. Volgens hem leggen de maatregelen die werden aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus, de evenementensector nagenoeg lam.

De maatregelen vormen 'een aanzienlijke en onevenredige belemmering voor de rechten en vrijheden van de burgers in het algemeen en van onze cliënt in het bijzonder', zo zeiden zijn advocaten eerder al.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Samenleving , carl de moncharline , proces tegen Belgische staat , coronamaatregelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni