1749 BEELD Adil 8

Dood Adil: politiecollege Brussel-Zuid vraagt intern onderzoek naar racisme

19/05/2023

Het politiecollege van de zone Brussel-Zuid, samengesteld uit de burgemeesters van Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst, vraagt om een onderzoek naar de mogelijk racistische houding van een van de politieagenten die betrokken waren bij het overlijden van de 19-jarige Adil. Dat is het gevolg van een recente verklaring van een politie-inspectrice. Dat schrijft Le Soir.

De 19-jarige Adil kwam om het leven bij een achtervolging toen de politie twee bromfietsen wilde controleren die aan een hoge snelheid door Anderlecht reden. Een van die bromfietsen, bestuurd door Adil, nam de vlucht, maar botste daarbij met een politievoertuig dat uit de andere richting kwam.

Recent verklaarde een politie-inspectrice volgens Le Soir en de RTBF echter dat de agent die aan het stuur zat, zich racistisch had uitgelaten over de jonge Adil. "Ik heb eveneens vernomen van zijn mensen dat hij ermee stoefte dat hij al iemand uit de straat had verwijderd”, verwijzend naar Adil. Hij zou er ook mee gepocht hebben dat hij al iemand had gedood.

Daarop besloot het politiecollege om een onderzoek te vragen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni