Renovatie van landingsbaan op Brussels Airport loopt zoals gepland

© Twitter Ihsane CL
| Momenteel staan 100 vrachtwagens op het tarmac voor de heraanleg van het asfalt.

Brussels Airport heeft zaterdagochtend een stand van zaken gegeven over de renovatie van de belangrijkste landingsbaan, 25R/07L. Die wordt om de 15 jaar gerenoveerd en de werken zouden op 23 augustus aflopen. Dankzij het goede weer lopen de werken zoals gepland.

25R/07L is de meest noordelijke baan op Brussels Airport. Doorgaans stijgen de meeste vliegtuigen op vanop die baan (richting Diegem) en ook een aanzienlijk deel van de landingen (over Steenokkerzeel) vindt erop plaats.

Tijdens de werken - van 13 juli tot 23 augustus - worden de bovenste asfaltlagen afgefreesd en heraangelegd over de bijna volledige oppervlakte van de baan (3,3 kilometer bij 45 meter). Ook het bebakeningssysteem, inclusief alle bekabeling, wordt vervangen. Met inbegrip van de taxibanen gaat het om 2.000 lichtbakens. Ten slotte wordt ook de afwatering opnieuw aangelegd door middel van nieuwe goten (7,4 kilometer) en rioleringsbuizen (1,4 kilometer).

'Impact minder groot dan tijdens een normale zomer'

Momenteel staan 100 vrachtwagens op het tarmac voor de heraanleg van het asfalt. Volgens woordvoerder Ihsane Chioua Lekhli lopen de werken zoals gepland, dankzij het goede weer. "De teams werken dag en nacht om de renovatie zo snel mogelijk te beëindigen en de sluiting van de landingsbaan te beperken," klinkt het.

"Tijdens de lockdown hebben we geprobeerd om de werken te versnellen, maar dat was niet mogelijk met een renovatie van deze grootteorde. Omdat er minder vluchten zijn, is de impact minder groot dan tijdens een normale zomer."

Bekijk hieronder de beelden die Belga maakte van de renovatiewerken:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?