Sint-Joost voorziet voedselhulp voor personen in financiële moeilijkheden

© Wikipedia
| De noodhulp in Sint-Joost laat toe om meer dan 200 personen die door crisis in moeilijkheden verkeren te voorzien van eten en drinken.

Sint-Joost-ten-Node gaat samen met het OCMW voedselpakketten samenstellen voor de financieel meest kwetsbare gezinnen in de gemeente. De verdeling ervan gebeurt na een verplichte telefonische afspraak elke dinsdag tussen 14 en 16 uur. De dienst is bedoeld voor personen die over een attest van het OCMW of gemeentelijke voedselhulp beschikken.

Sint-Joost probeert kwetsbare bevolkingsgroepen zo goed mogelijk door de coronacrisis te loodsen. Zo heeft het gemeentebestuur de jeugdherberg Van Gogh opgeëist voor daklozen. Sinds 6 april verblijven daar zo'n 42 daklozen om te voorkomen dat zij zonder enige bescherming zouden worden blootgesteld aan het virus.

Capaciteit van 200 personen

Samen met het OCMW gaat de gemeente nu ook voedselpakketten uitdelen aan wie het financieel moeilijk heeft. De verdeling daarvan gebeurt na een verplichte telefonische afspraak elke dinsdag tussen 14 en 16 uur. De dienst is bedoeld voor mensen die beschikken over een attest van het OCMW of de gemeentelijke voedselhulp zelf.

Het initiatief laat toe om gedurende deze gezondheidscrisis bijna 200 mensen te voorzien van eten en drinken. Er wordt daarbij gemikt op inwoners uit alle wijken van de gemeente. Zowel armere gezinnen als alleenwoners kunnen beroep doen op de noodhulp, net als meer welgestelde families die door de crisis met geldproblemen zitten. Het project wordt mede ondersteund door de Voedselbank Brussel-Brabant en het Fonds voor Europese hulp voor behoeftigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?