Testcentrum Albert verhoogt capaciteit met 250 personen

Het Covid-19 testcentrum op Brussels Airport Het Covid-19 testcentrum op Brussels Airport
© Belgaimage
| Mensen die in het testcentrum Albert een test laten afnemen blijven gemiddeld niet langer dan vijf minuten ter plaatse.
© Belgaimage
| Mensen die in het testcentrum Albert een test laten afnemen blijven gemiddeld niet langer dan vijf minuten ter plaatse.

Het coronatestcentrum Albert in Vorst heeft zijn testcapaciteit opgeschaald met 250 personen. Dat moet het mogelijk maken om per dag 1.000 testen te verwerken. Die worden daar afgenomen van personen met een doktersvoorschrift, mensen die gecontacteerd zijn geweest door de contactopsporing of terugkeren uit een rode zone.

De testruimte aan Albert wordt geleidelijk uitgebreid, omdat het volledige proces van opsporing tot informeren van het resultaat van een test goed op elkaar moet worden afgestemd. “Sinds de opening op 5 oktober hebben de teams van het centrum Albert al bijna 5000 testen uitgevoerd,” legt burgemeester van Vorst Stéphane Roberti (Ecolo) uit.

“Personen die naar het centrum komen, zijn er gemiddeld niet langer dan 5 minuten. De testcapaciteit verhogen is een van de belangrijkste middelen in de strijd tegen de pandemie. Samen met het Brussels Gewest en het Rode Kruis blijven we alles in het werk stellen om er zo veel mogelijk mensen op een comfortabele en efficiënte manier te ontvangen.” Het centrum Albert ligt aan de Jupiterlaan 201.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?