Ambulanciers beschermen zich met witte pakken tegen corona

De hulpdiensten kregen vandaag omstreeks 17u45 een oproep binnen van een bejaarde mevrouw met ademhalingsproblemen in de Metsysstraat in Schaarbeek. Dat is een van de symptomen van besmetting met het coronavirus. De ambulanciers in de ziekenwagen namen bij de interventie geen enkel risico en droegen witte beschermende pakken die het volledige lichaam bedekten.

“Toch is dit eerder een uitzondering”, legt woordvoerder van de brandweer Walter Derieuw uit. “Omdat de standaardkledij, met mondmaskers en een geel overhemd, niet voorradig was in de ziekenwagen werden deze witte overals gebruikt als alternatief om zich voldoende te beschermen.”

In coronatijden gaan ambulanciers extra zorgvuldig te werk bij interventies. “Telkens wanneer de kans op ‘waterprojectie’, ofwel het verspreiden van druppels, bestaat, wordt er extra opgelet. Want het is op deze manier dat het virus wordt overgedragen van persoon tot persoon”, aldus Derieuw nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?