Brusselse pop- en R&B-zangeres Saskia stelt nieuwe single La Mer voor

Brusselse zangeres Saskia stelt haar nieuwste single 'La Mer' voor. Gisterenavond stond ze samen met Luikse rapper Bakari op de Fifty Summer Session, gecureerd door Les Ardentes, in de Vaux-Halls van het Warandepark. Je kan de livestream van het evenement herbekijken op de Facebookpagina.

Een nieuwe generatie Brusselse zangeressen lijkt de muziekscene over te nemen. Na Angèle’s succesvolle campagne voor Chanel schittert nu ook Lous And The Yakuza als nieuw gezicht van luxueus modemerk Louis Vuitton. In hun voetstappen volgt frisse pop en R’n’B artieste Saskia. La Capitale zette haar alvast op hun lijst van Brusselse vrouwelijke artiesten die je nu moet ontdekken. “Ik denk dat de vrouwelijke artiesten altijd al aanwezig waren, maar dat ze nu pas goed belicht worden door de media.” zegt Saskia.

Twee jaar geleden studeerde ze nog communicatie aan de universiteit, maar daarnaast was ze al elke dag met haar muziek bezig. Uiteindelijk heeft ze al haar moed bijeengeraapt en de stap gezet naar de professionele muziekwereld. “De beste beslissing die ik ooit gemaakt heb.” vertelt Saskia. Ondertussen werkt ze samen met dezelfde mensen als Stromae. “Eerst was ik nogal onder de indruk van hen,” zegt Saskia “Maar we hebben goed met elkaar leren communiceren en er is een goede balans ontstaan.”

'La Mer' gaat over Saskia's aangetaste blik op de zee. Vroeger associeerde ze die met allemaal prettige dingen zoals vakantie en zwemmen, maar als volwassene ontdekte ze de duistere kant van de zee. Nu linkt ze de zee vooral aan de migrantencrisis en milieuvervuiling. Met het nummer wil ze rond die problematieken meer bewustzijn creëren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?