Protest aan Beurs na ontslagen bij preventiedienst Stad Brussel

KVDP
© BRUZZ
04/06/2020

Zo'n 50 mensen hebben donderdagmiddag voor de trappen van de Beurs geprotesteerd tegen het management van de vzw Bravvo, de preventiedienst van Brussel-Stad. Bij die dienst werden drie mensen ontslagen. "We vragen dat de druk op het personeel stopt, maar we worden niet gehoord door de Stad."

De personeelsleden van de vzw wilden op de Grote Markt protesteren, voor het stadhuis, maar dat liet de politie niet toe. De betogers trokken daarop naar de Beurs. Eind mei werd het ontslag aangekondigd van drie personeelsleden van de vzw Bravvo - een teamleider, een coördinator en een nachtagent - zonder dat daar volgens de vakbond een geldige reden voor werd gegeven.

Maar de spanningen waren er al langer bij de preventiedienst, geeft de christelijke vakbond aan. "Wij eisen dat de druk van het management op het personeel stopt", zegt Sarah Devigne (ACV). "We willen een echt plan voor de hervatting van het werk en we eisen meer veiligheidsmaatregelen, want die zijn er nu niet."

'Vergeten door de Stad'

Dat het protest niet op de Grote Markt mocht plaatsvinden, waar het schepencollege op dat moment samenzat, toont volgens de vakbond aan dat het bestuur niet luistert naar de verzuchtingen van het personeel. "We worden vergeten door de Stad. Die luistert niet naar ons, maar doet alsof", aldus Devigne.

"Wij vragen dat er opnieuw echt sociaal overleg komt. Vergaderingen worden slechts op het laatste moment bevestigd, en de nodige documenten krijgen we soms pas een kwartier voor de start van een vergadering", aldus Devigne nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , vzw bravvo , gemeenschapswacht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni