Smet: 'Weyts moet hand in eigen boezem steken'

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is boos op zijn Brusselse evenknie Pascal Smet (SP.A). Die laat de E40 dit weekend versmallen. "Hij moet woedend op zichzelf zijn", reageert Smet.

Volgens Smet heeft Weyts zelf niet genoeg gedaan om de files aan te pakken. "De afgelopen jaren heeft Weyts geen overstapparkings in Vlaanderen aangelegd", zegt Pascal Smet aan BRUZZ.

"We hebben maanden geleden aangekondigd dat we dit zouden doen wanneer de tunnels opengaan", gaat Smet verder. De Brusselse minister van Mobiliteit benadrukt dat de versmalling van de E40 in eerste instantie zal plaatsvinden zonder grote ingrepen.

Nog geen stadsboulevard

"We halen nog geen asfaltstrook weg en zijn nog geen bomen aan het planten", aldus Smet. "We doen dit geleidelijk aan met markeringen." Een stadsboulevard wordt de E40 dit weekend nog niet.

"Met markeringen bereiden we de toekomstige, grondige heraanleg van de E40 voor, maar die heraanleg is voor binnen enkele jaren", aldus Smet nog. "We maken de E40 nu leesbaarder. Daar kan je toch niet tegen zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?