Vervoort: 'Situatie in Brussel is anders dan in Antwerpen'

Nu de alarmdrempel van 50 besmettingen per 100.000 inwoners is bereikt kondigt ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een algemene mondmaskerplicht aan. "We volgen de adviezen van de experten", zegt minister-president Rudi Vervoort (PS) in een interview met persagentschap Belga.

“Het is niet de bedoeling om het nieuwe Antwerpen te worden”, zegt Vervoort in bovenstaand interview met Belga. “Maar de situatie in Brussel is anders, we hebben geen specifieke piek van besmettingen maar de cijfers verhogen in alle gemeenten. Nu de alarmdrempel van 50 besmettingen per 100.000 inwoners is bereikt, hebben we deze maatregel genomen.”

Een vroeger sluitingsuur voor de horeca komt er voorlopig niet. “Om 1 uur gaan de meeste mensen meteen naar huis, en blijven ze minder snel plakken in de openbare ruimte.” Vervoort zegt daarbij dat het niet de bedoeling is om direct boetes uit te schrijven. “Eerst zal er preventief worden opgetreden, zoals in de commerciële ruimtes. Als de regels nadien niet worden nageleefd zullen er wel sancties volgen.”

Viroloog Marc Van Ranst diende de Brusselse minister-president meteen van antwoord op Twitter. Hij zegt dat Brussel nóg niet met een piek zit, maar dat de situatie wel degelijk vergelijkbaar is met die in in Antwerpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?