— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Vervoort: 'Zeer constructief gesprek met Ecolo'

Brussels PS-voorzitster Laurette Onkelinx en minister-president Rudi Vervoort ontmoetten woensdagochtend Zakia Khattabi en Alain Maron van Ecolo. Beide zijden zien veel overeenstemming tussen de beide programma's en intenties.

Zakia Khattabi had het over een 'convergentie' (een belangrijke overeenstemming) van de ambities voor Brussel. Ook minister-president Rudi Vervoort nam dat begrip in de mond.

Om 15 uur ontvangen de PS-kopstukken Brussels MR-voorzitter Didier Reynders. Zijn MR werd zondag derde partij in Brussel, na de PS en Ecolo.

Elke Van den Brandt, die gesprekken aan Nederlandstalige zijde leidt, besloot van haar kant om Vlaams Belang niet uit te nodigen. "We hebben alle democratische partijen uitgenodigd. Met Vlaams Belang zullen we ook geen regering vormen," laat de Groen-lijsttrekker weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?