Donderdagmorgen kwamen de ministers van de Brusselse regering voor het eerst weer samen na het zomerverlof. Dat het CDH uit die regering wilde stappen, heeft volgens CDH-minister Céline Fremault weinig gevolgen voor haar regeringsdeelname. “Ik blijf in de regering en zal mijn dossiers loyaal blijven opvolgen," zegt ze aan BRUZZ.

Op 19 juni 2017 riep CDH-voorzitter Benoit Lutgen om zowel in Brussel, Wallonië als in de Franse Gemeenschap een regering te vormen zonder de PS. In Wallonië lukte dat, in de Franse Gemeenschap en in Brussel ging dat niet omdat CDH geen nieuwe meerderheid vond.

Het CDH ziet zich nu verplicht verder te regeren met de PS. Voor Céline Fremault (CDH) legt de mislukte machtswissel alvast geen hypotheek op haar verdere deelname in de Brusselse regering. “Ik heb altijd loyaal verder gewerkt," zegt ze aan BRUZZ. “ook tijdens de politieke crisis. Ik blijf in de regering en zal mijn dossiers verder opvolgen," aldus de minister.

Op de vraag of er dan geen spanningen zijn, antwoordt ze “met maturiteit en veel verantwoordelijkheidszin verder te willen werken, dat in het belang van de Brusselaars.”

Dat de politieke crisis de samenhang en werking Brusselse regering niet onderuit heeft gehaald, zegt ook minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD). “Wij hebben altijd heel opbouwend en goed samengewerkt. Ook de laatste weken. Ik zie dan ook geen reden waarom dat niet zo zou blijven. Het regeerakkoord zal correct worden uitgevoerd," aldus Vanhengel.

CDH breekt met PS

CDH wil niet meer met PS regeren en trekt de stekker uit de regionale regeringen. Dat kondigt partijvoorzitter Benoît Lutgen aan op een persconferentie. Nu CDH uit de Brusselse regering stapt, is de vraag hoe het verder moet met die regering.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, CDH breekt met PS

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie