‘Als dit de overwinning is van Marokko, dan schaam ik mij’

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 14/11/2017

“Dit zijn wij niet. Ik ben beschaamd.” Dat zijn de woorden van een jonge Marokkaan die midden in het strijdgewoel van zaterdagavond alles live filmde. Zijn video werd al 600.000 keer bekeken en massaal gedeeld.

De 22-jarige Housni kwam net van zijn werk toen hij naar de Beurs trok om de overwinning van Marokko tegen Ivoorkust (2-0) en de kwalificatie voor het WK te vieren. Hij was dan ook getuige van hoe de situatie daar helemaal ontaardde.

Housni besloot daarop alles live te filmen en de beelden uit te zenden via de Facebookpagina ‘Spotted Rue Neuve’. Op zijn video is te zien hoe hij zich onder de relschoppers mengt en ook probeert tussen te komen als die een auto proberen omver te werpen of brand willen stichten in een handelszaak.

“Ik ben echt beschaamd. Als dit de overwinning is van Marokko, dan schaam ik mij dat we gewonnen hebben”, klinkt het bij Housni. “Echte Marokkanen doen dit niet. Wat je daar ziet, dat zijn wij niet.”

De video, die meer dan 35 minuten lang is, toont ook nog maar eens duidelijk hoe relschoppers handelspanden vernielen en brand stichten. Het gaat vaak om heel jeugdige daders.

De beelden raken ook duidelijk een snaar: de teller staat voorlopig op 600.000 weergaven en meer dan 8.000 mensen deelden de video al.

Bekijk de video hier:

Lees meer over
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.