Tunneldossier: Brussel Mobiliteit vraagt 30 extra personeelsleden

Thierry Roman
© BRUZZ
25/07/2016

"Er zijn 30 extra mensen nodig om het tunneldossier in Brussel op lange termijn rond te krijgen." Dat zegt directeur-generaal Jean-Paul Gailly van Brussel Mobiliteit in een exclusief gesprek met BRUZZ. In augustus volgt een audit van Brussel Mobiliteit, de administratie die de wegen, tunnels en bruggen in het gewest beheert. Op dit ogenblik zijn drie belangrijke Brusselse tunnels dicht voor grondige renovatie.

"Nu werken er 14 medewerkers aan de werven van de Brusselse tunnels," zegt Gailly. "Maar dat is onvoldoende, er zijn dertig mensen extra nodig, willen we het meerjareninvesteringsplan voor de Brusselse tunnels op langere termijn rond krijgen. Het gaat hierbij niet enkel om ingenieurs, maar ook om ondersteunend personeel dat zich bijvoorbeeld moet bezig houden met de openbare aanbestedingen."

Daar laat Gailly het evenwel niet bij. De baas van Brussel Mobiliteit vraagt ook "twintig extra werknemers om de bevoegdheden die sinds de zesde staatshervorming naar Brussel zijn overgeheveld te kunnen bolwerken. Het gaat hierbij onder meer om de technische controle van auto's, de controle op de autorijscholen of de certificaten voor uitzonderlijke transporten."

In totaal vraagt hij dus 50 nieuwe aanwervingen, of een volle 10 procent van het huidige personeelsbestand. Op dit moment werken er 495 personen bij Brussel Mobiliteit. Zij beheren samen 153 bruggen en tunnels.

Een woordvoerder van bevoegd minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) verwijst naar de audit die Brussel Mobiliteit in augustus gaat doorlichten. Daaruit moet duidelijk worden voor de minister of er werkelijk personeelstekorten zijn bij de gewestelijke overheidsdienst.

Gailly pleit tot slot ook voor een bestuursakkoord tussen gewestelijke overheidsdiensten en de gewestregering, zoals die op federaal vlak al bestaan. Het akkoord zou de precieze doelstellingen van de dienst moeten vastleggen, maar ook hoeveel mensen en geld daar tegenover staan.

Eerder was in dit artikel sprake van 14 ingenieurs die aan de tunnels werken. Dat zijn 14 medewerkers.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Tunnels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni