Brussels theaterhuis The Bridge strikt Bridgerton-actrice voor nieuwe productie

07/11/2023

Op 8 november gaat Grounded in première. Voor die nieuwe productie wist het Brussels Engelstalig Theaterhuis The Bridge Letty Thomas te strikken, bekend van rollen in tv-series The Crown en Bridgerton. "Sinds de Brexit staan Britse artiesten te springen om in Europa te werken," vertelt de Britse acteur Edward McMillan aan BRUZZ radio.

McMillan verhuisde in 2015 naar Brussel. "Ik hou van Brussel, van het cultureel aanbod en van hoeveel er te doen is. Maar ik vond niet het theater waar ik naar op zoek was."

Edward, het Frans of Nederlands niet machtig, botste al snel op de taalbarrière als hij zijn theatrale dorst wilde lessen. Door erover te praten, ontdekte hij dezelfde frustratie bij andere mensen. Maar hoe luidt de boutade ook alweer? O ja: be the change you want to see in the world. Sinds 2021 bestaat vzw The Bridge, met Edward als creatief directeur en Éva Karamas als strategisch directeur.

De naam, The Bridge, is niet toevallig gekozen. 'We willen mensen in Brussel samenbrengen met cultuur en met de taal die nu eenmaal de tweede meest gesproken taal van de stad is," aldus Éva.

Voor de duidelijkheid: The Bridge is geen hobbyproject voor expats die in hun vrije tijd toneel willen spelen. "Wij trekken acteurs en creatievelingen aan uit het Verenigd Koninkrijk, België en elders om een productie op te zetten. Sinds de Brexit staat veel Britse acteurs te springen om in Europa te komen werken," vertelt Edward.

One-woman-show

De nieuwe productie van The Bridge, Grounded, is een one-woman-show met de Britse actrice Letty Thomas, bij het brede publiek bekend door haar verschijningen in tv-series The Crown en Bridgerton. In Grounded zoekt een vrouw het evenwicht tussen haar gezinsleven en haar professioneel leven. De vrouw in kwestie is een drone-piloot, gespecialiseerd in oorlogsvoering op afstand. Overdag gaat ze ten oorlog, en 's avonds keert ze terug naar haar kind.

The Bridge is op zoek naar een vaste locatie en leeft nu nog een nomadisch bestaan.

Grounded speelt van 8 tot 25 november in het Full Circle Theater, Vleurgatse steenweg 89, Elsene.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni