Eerste definitieve schoolstraat Vorst sluit enkel bij start schooldag

© BRUZZ
07/03/2022
Updated: 07/03/2022 17.21u

In de Mysteriestraat in Vorst is sinds maandagochtend een schoolstraat ingehuldigd. Het gaat om de eerste definitieve schoolstraat in de gemeente. "Dit is fantastisch. We hebben hier heel lang op gewacht," zegt de directeur van de Parkschool, Manu Decruynaere. De straat wordt enkel 's ochtends afgesloten.

Naast de Parkschool kan ook de Franstalige Ecole Saint-Denis genieten van de voordelen van de nieuwe schoolstraat. De Mysteriestraat wordt vanaf nu dus elke schooldag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 8 tot 8.45 uur. Wanneer de schoolstraat geldt, wordt de Brusselsesteenweg tussen de Keerkringenlaan en de Mysteriestraat beperkt tot eenrichtingsverkeer.

Voorlopig wordt de straat alleen autovrij gemaakt in de ochtend, wanneer de ouders de kinderen naar school brengen. "De schoolstraat is al getest geweest in het verleden en er blijkt vooral in de ochtend een piek te zijn, wanneer ouders en kinderen aankomen. Het vertrek verloopt meer gespreid. Daarom is gekozen om vooral 's morgen extra beveiliging te voorzien in de vorm van de schoolstraat," zegt schepen van Mobiliteit Esmeralda Van den Bosch (Groen).

"Steeds meer kinderen gaan te voet of met de fiets naar school en dat willen we promoten, om op een veiligere en gezondere manier naar school te komen," reageert Decruynaere, de schooldirecteur, verheugd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni