review

Top Gun Maverick in de bioscoop: 'Nog beter dan het origineel. Deze Top Gun is top fun!'

Onze score
Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

Geen twijfel mogelijk deze week in de bioscoop: dé film die je moet gaan kijken volgens onze filmfanaat Gerd is Top Gun Maverick, de sequel op de klassieke piliotenfilm met Tom Cruise uit 1986.

De originele Top Gun is veel meer dan een eightiesklassieker. Noem hem gerust een fenomeen. Niet alleen lanceerde die de carrière van de toen 24-jarige Tom Cruise, hij zorgde ook voor een hausse aan inschrijvingen bij militaire pilotenopleidingen.

Nog meer dan in de film uit 1986 staat in deze sequel het personage van Maverick centraal, vertolkt door Tom Cruise. Maverick was als jonge elitepiloot een haantje de voorste en een rebel, en is dat 36 jaar later … nog steeds. Maar Cruise komt daar perfect mee weg omdat hij als bijna 60-jarige nog altijd die jongensachtige branie uitstraalt.

Top Gun Maverick heeft een hoge nostalgiefactor met talloze geïnspireerde verwijzingen naar het origineel. De vliegduels worden nog spectaculairder in beeld gebracht dan in de eerste film. Ze ogen bovendien best realistisch want Cruise vliegt echt en eiste als acteur-producer dat ook zijn tegenspelers hun vliegbrevet haalden.

Voor wie houdt van oldschool Hollywood entertainment met een echte oldschool filmster is deze film een must. Top fun gegarandeerd.

Release 25/5. Er zijn al enkele voorstellingen op 24/5.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?