BRUZZ maakte een hele middag radio op de Grote Markt voor de Vlaamse Feestdag

© BRUZZ
11/07/2023

Brussel stond vandaag in het teken van de Vlaamse feestdag. Die werd uitgebreid gevierd en BRUZZ was erbij met een live radio-uitzending vanop de Grote Markt.

De hele middag werd er radio gemaakt op de Grote Markt. Presentator Robbe Petitjean kreeg verschillende gasten over de vloer die iets over de Nederlandse taal kwamen vertellen. Gala Dragot bijvoorbeeld: de Brusselse zangeres zingt in het Nederlands en treedt vanavond op op de Grote Markt met het Brussels Philharmonic. Maar ook Lukas De Smet aka ELES van het BRUZZ-radioprogramma Moedertaal, dat wekelijks nieuwe Nederlandstalige muziek probeert op de kaart te zetten.

BRUZZ-reporter Maya sprak onder meer met Ketnet-wrapper Héritier Tipo, die sinds vandaag ook door het leven gaat als Brusselambassadeur. "Ik ben een Brusselse ket en ik probeer andere mensen te inspireren", aldus Héritier.

11 juli in Brussel

Dinsdag staat Brussel in het teken van de Vlaamse feestdag. Hoe vieren Brusselaars deze dag en hoe gaat het met het Nederlands in Brussel? En wat staat er op het feestprogramma?

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni