Therapie en dansles in nieuw dagcentrum voor Oekraïners in EU-wijk

An Missotten
© BRUZZ
12/04/2022

Vastgoedmakelaars stellen leegstaande gebouwen in Brussel ter beschikking van Oekraïense vluchtelingen. Zo opent in de Aarlenstraat in de Europese Wijk een centrum voor educatieve activiteiten. "We denken aan kunst- of muziektherapie, maar ook aan taallessen voor kinderen en volwassenen."

Het aanbod voor kinderen en volwassen is overdag beschikbaar, maar het nieuwe centrum is daarom nog geen school. "Sommige kinderen volgen online les in Oekraïne, andere komen hier misschien op de dagen dat ze geen les hebben," klinkt het bij de initiatiefnemer.

In hetzelfde pand heeft de hulporganisatie Promote Ukraine eerder al haar coördinatiecentrum gevestigd. Dankzij projectontwikkelaars die hun vastgoed tijdelijk ter beschikking stellen blijven dat soort projecten financieel haalbaar.

BRUZZ-presentatrice Rojin Ferho praat erover met Pierre Verbeeren, Oekraïnecoördinator voor de Brusselse regering. Hij zoekt onder meer in leegstaande kantoorruimtes naar ruimte voor Oekraïners, vooral om hen op te vangen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni