Crèches in crisis: Brusselse ouders blijven thuis om kinderopvang te organiseren

13/06/2023

De kinderopvangsector slaat opnieuw alarm en roept op tot actie. Marianne Verheulpen, een Brusselse moeder die acht jaar geleden al te maken kreeg met tekorten aan personeel en eindeloze wachtlijsten, besefte toen al dat het plaatsen van haar kind in de crèche een keuze was, en geen verplichting. Daarom besliste ze om haar baby zelf op te vangen.

Voor Marianne was de stress en angst om haar kindje aan een “wildvreemde” toe te vertrouwen een bijkomende hindernis. "Toen ik zwanger was, werd het al snel duidelijk dat zowel mijn partner als ik vier dagen per week zouden werken vanaf de geboorte van onze dochter, in plaats van vijf. Daarnaast was mijn moeder bereid om voor de baby te zorgen op de dagen waarop mijn partner en ik moesten werken."

Marianne trok zich niets aan van de kritiek dat haar dochter "asociaal" zou worden, omdat ze in haar jonge jaren thuis werd opgevangen. Integendeel, ze zag positieve resultaten en raadt deze methode aan andere ouders aan die soortgelijke uitdagingen meemaken.

"Doordat beide ouders aanwezig waren tijdens de ontwikkelingsjaren van mijn dochter, werd de band sterker en won ze aan zelfvertrouwen. Sinds haar allereerste schooldag is ze sociaal."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni