BRAL organiseert dinsdagavond debat over metrolijn 3: 'Moet die er wel komen?'

LV
14/11/2023

Stadsbeweging BRAL organiseert dinsdagavond een debatavond in gemeenschapscentrum De Markten over het dossier rond metro 3, gemodereerd door VUB-professor Cathy Macharis. Onder meer minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt en minister van Financiën Sven Gatz zijn aanwezig. "We willen samen met de ministers de puzzel leggen tussen de baten van het project op vlak van mobiliteit en de kosten die ermee gemoeid gaan," aldus Tim Cassier, mobiliteitsexpert bij BRAL.

Vzw BRAL is een stadsbeweging die ijvert voor een duurzaam Brussel, van mobiliteit tot stedenbouw. Volgens BRAL heeft de uitbouw van metrolijn 3 een te hoog prijskaartje, niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk met de afbraak van het Zuidpaleis, en worden de plannen beter stilgelegd.

"Wij betwijfelen of de nieuwe metrolijn de juiste investering is, maar willen graag de standpunten van de betrokken politici horen," zegt Cassiers. Ook econoom Willem Sas sluit aan bij het debat om de discussie economisch te kaderen.

De werf van de eeuw

Voor het debat van start gaat, wordt de film Le chantier du siècle van het Centre Vidéo de Bruxelles getoond. Deze documentaire verkent het metrolijnproject, dat stedelijke verenigingen zoals BRAL heel wat zorgen baart.

Het evenement is volledig volzet, maar de organisatoren beloven wel achteraf op hun site uitgebreid verslag te doen over de bevindingen van de avond.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni