Brusselaar mag zelf vaccinatiecentrum kiezen: zo ziet strategie er uit

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 16 februari 2021
Updated: 16-02-2021 - 18:27

Eindelijk krijgen we zicht op hoe de vaccinatie van de gewone bevolking precies zal verlopen. Hier in Brussel zal dat nét iets anders verlopen dan in Vlaanderen. Het hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie Inge Neven en minister Alain Maron leggen het uit. Een voorbeeld van de uitnodigingsbrief vind je onderaan dit artikel.

Ergens in de loop van maart zou het moeten beginnen: de eerste vaccinatiefase waarin de brede populatie aan bod komt. In eerste instantie zou het gaan om de 65-plussers en mensen met specifieke fysieke kwetsbaarheden.

Alles begint met een uitnodiging, die je via e-mail of sms (naargelang de beschikbare informatie), maar ook via een brief zal krijgen. Daarin staat de informatie die je nodig hebt om je aan te melden op een website, die later nog publiek zal worden gemaakt.

Xavier toont ons hoe de vaccinatie in zijn werk gaat.

Op de website kan je dan een uur kiezen voor zowel je eerste als je tweede coronaprikje - daar zit zo'n vier weken tussen. Bovendien kan je als Brusselaar ook kiezen in welk centrum je daarvoor zal langsgaan. Dat is althans de strategie die Brussel wil implementeren, zegt minister Alain Maron.

Een precieze datum voor die eerste brede vaccinatiefase kennen we nog niet, want alles hangt af van de snelheid van levering. Dat is iets wat niet van onze overheid, maar van de vaccinbedrijven afhangt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?