Inhalen op fietspad Jetselaan is dagelijkse kost

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 2 april 2019
Updated: 02-04-2019 - 15:33

Nota bene in onze reportage over het dodelijke ongeval aan de Jetselaan is te zien hoe een auto een bus langs rechts inhaalt, over het fietspad. De VRT schoot schokkende beelden toen ze er filmden met verontwaardigde buurtbewoners. VTM-beelden tonen hoe zelfs een politiewagen daar over het fietspad rijdt.

Bij het dodelijke ongeval op de Jetselaan in Koekelberg zondag stak een jonge chauffeur twee auto's langs rechts voorbij, over het fietspad, en reed zo een overstekende vrouw dodelijk aan.

In het interview met staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) zien we precies hetzelfde gebeuren. Op de achtergrond rijdt een auto achter een bus, die links afslaat. De wagen heeft niet het geduld om te wachten tot de bus weg is. In plaats daarvan haalt hij langs rechts in, over het fietspad. Het blijkt er de normaalste zaak van de wereld, leren ons beelden van de VRT.

Op beelden van VTM is bovendien te zien hoe zelfs een politiewagen over het fietspad van de Jetselaan rijdt.

De gemeente Koekelberg kondigt een nultolerantie aan voor dit soort wegpiraten, maar in het verleden controleerde politiezone West amper op fietspadrijden. Buurtbewoners vragen al langer om de Jetselaan veiliger te maken. De paaltjes die het Gewest wil plaatsen, zijn voor hen niet voldoende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?