Byron Pagarusha, uitbater van Cobra Bar: 'De gesprekken met klanten mis ik het meest'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 2 maart 2021

BRUZZ wil de horeca een hart onder de riem steken en maakt daarom deze week radio vanuit een gesloten Brussels café. Byron Pagarusha, uitbater van Café Cobra, vertelt over de kunst van zijn barmanschap. "Ik laat de klanten met rust als ze bezig zijn, maar ben er ook als ze een babbeltje willen slaan."

Byron Pagarusha vond het idee om een tijdje vrij te hebben, niet vervelend. Maar inmiddels zijn de cafés, en dus ook de Cobra Bar, al maanden gesloten. "Alles wat ik wilde doen met mijn vrije tijd heb ik kunnen doen in een maand," vertelt hij.

Hoe langer de sluiting duurt, hoe meer hij het sociaal contact begint te missen. "De gesprekken met de klanten mis ik het meest. Ik ben eerder introvert, maar heb toch heel toffe mensen leren kennen. Een goede cafébaas laat zijn klanten met rust als ze bezig zijn, maar slaat een babbeltje als ze rond zitten te kijken."

Dat beaamt Claire, een stamgast die vaak in de Cobra Bar komt. "Het is mijn favoriete bar in Brussel, want je kunt er een boek lezen of een praatje maken en je voelt je er nooit alleen. Het is een heel gezellige bar, maar de belangrijkste reden voor die gezelligheid is Byron."

Radiopresentator Gunnar gaat deze week elke dag op café met Brusselse vedetten en café-uitbaters. Op maandag werd de whisky geschonken door Byron Pararusha, uitbater van Café Cobra, een populair artistiek café in de Dansaertwijk.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?