Verpleger Erik weigert vaccin: 'Eerst kregen we applaus, nu verliezen we onze job'

© BRUZZ
23/11/2021

Verpleger Erik Katzenberg is bewust niet gevaccineerd. "Ik wacht liever af om te zien hoe de situatie loopt. En wat blijkt? De tijd lijkt me gelijk te geven. Dat het vaccin niet zo effectief is als gedacht tegen de nieuwste varianten."

Verpleger Erik laat er geen gras over groeien. Hij is bewust niet gevaccineerd en bijgevolg niet te spreken over de nakende verplichting binnen de gezondheidssector om zich te laten vaccineren.

"Men spreekt altijd over mensen die niet gevaccineerd zijn en die in de ziekenhuizen eindigen, maar er zijn ook een heleboel mensen die wél gevaccineerd worden en die toch ziek worden. We worden maar al te vaak weggezet als criminelen of moordenaars. Dat is erg kwetsend." (Uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat gevaccineerden – afhankelijk van hun leeftijd – drie tot zes keer minder vaak in het ziekenhuis belanden en vijf tot acht keer minder op intensieve zorg, red.)

"Maanden geleden werd er voor ons geapplaudisseerd. Nu verliezen wij onze jobs. Ik vraag mij af wie de patiënten zal verzorgen als wij onze jobs verliezen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni