Alain Maron, minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie

| Alain Maron, minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie.

Ministers van Gezondheid spreken woensdag over verplichte vaccinaties bij zorgpersoneel

JP
┬ę BRUZZ
13/07/2021

De negen Belgische ministers van Gezondheid komen woensdag samen om het te hebben over mogelijke verplichte vaccinaties voor zorgpersoneel. Dat nieuws volgt op de mededeling van de Belgische ziekenhuizen en woonzorgcentra die voor verplichte vaccinatie pleiten.

Federaal minister voor Gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) liet aan RTL weten dat "de verplichte vaccinatie zeker een discussie verdient." Ook Waals minister Christie Morreale (PS) lijkt er niet per se op tegen te zijn. "Er zijn geen taboes," zegt zij. "Maar we hopen in de eerste plaats via sensibilisering de cijfers omhoog te doen gaan."

Brussels minister Alain Maron (Ecolo) stelt eveneens dat hij niet tegen een verplichte vaccinatie is, "maar die keuze moet wel in overleg zijn gemaakt met de sociale partners."

De discussie is op gang gekomen nadat Frankrijk de vaccinatie tegen COVID-19 verplicht heeft gemaakt voor zorgpersoneel. Alle Belgische ziekenhuizen en de meeste woonzorgcentra pleitten daarna samen voor een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel.

Uit een recent rapport van Sciensano blijkt namelijk dat de vooropgestelde vaccinatiegraad van 70 procent lang niet overal en bij alle beroepscategorie├źn wordt gehaald. De vaccinatiegraad van het zorgpersoneel in de Brusselse rusthuizen blijft steken op 55 procent. Met de deltavariant die terrein wint, moet de overheid volgens de zorgkoepels ingrijpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , verplichte vaccinatie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni