Pak minder deelsteps in het straatbeeld, maar wel kapers op de kust

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 28 januari 2020

In Brussel zijn er op dit moment drie deelstepverdelers actief: Dott, Lime en Poppy. Nog vier andere bedrijven houden een winterstop, of ze verdelen voorlopig geen steps meer. Want de concurrentie is groot. Twee nieuwe bedrijven hebben intussen bij Brussel Mobiliteit een licentie aangevraagd.

Intussen viert Dott zijn eerste verjaardag in Brussel. Het Nederlandse deelstepbedrijf koos Brussel als eerste stad om haar deelsteps uit te proberen. De deelstepoperator telde 600.000 ritten in haar eerste jaar in Brussel, in totaal goed voor een afgelegde afstand van meer dan 1 miljoen kilometer. Dott telt ongeveer 80.000 gebruikers.

"In Brussel hebben we getoond dat de gebruikers van Dott van de service houden en dat onze dienst economisch rendabel is", zegt ceo Henri Moissinac. "Dat Brusselse model willen we nu in alle Europese steden lanceren."

Maar ook in Brussel wil Dott uitbreiden. "We willen ons gebied uitbreiden zodat we zowel de minder bedeelde wijken als de toeristische wijken bedienen", aldus de ceo van het deelstepbedrijf. Daarnaast wil het bedrijf zo snel mogelijk fietsen aanbieden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?