Met vijf op één step: 'Een overtreding van 58 euro'

© BRUZZ
28/03/2023
Updated: 28/03/2023 14.33u

E-steps in Brussel: het zorgt vaak voor opmerkelijke taferelen. Vooral in de voetgangerszone zijn de alternatieve voertuigen niet onbesproken omwille van de snelheid waarmee sommige waaghalzen ermee door de stad sjezen. Maar wat dacht u van dit filmpje? Geen spontane sollicitatie voor Cirque du Soleil, maar wel vijf acrobaten die de term ‘deelstep’ nogal letterlijk namen op de Adolphe Maxlaan.

Bij de Brusselse politie zien ze dit soort vliegkunsten liever niet gebeuren. “Dit is natuurlijk een stunt en een extreem geval. Leuk om in de krant te schrijven, maar ik zou toch willen oproepen om het gezond verstand te gebruiken,” zegt Joel Dekeyzer, verkeersdeskundige bij politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Het is niet alleen gevaarlijk, elk van de vijf steppers riskeert ook een boete als een politiepatrouille hen betrapt. “Dit is een eerstegraads overtreding waarvoor we iedereen in theorie een boete van 58 euro kunnen geven,” legt Dekeyzer uit. “Als het om minderjarigen zou gaan, zou het zelfs kunnen dat dit in handen komt van een jeugdrechter, die dan over de strafmaat zal bepalen.”

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni