Vanaf komend academiejaar kan je aan het Koninklijk Conservatorium Brussel de afstudeerrichting Compositie-Filmmuziek volgen. De lessen worden gegeven door de bekende filmcomponist Michelino Bisceglia.

Bisceglia is een gerenommeerde Belgische componist, zo won hij onder meer een World Soundtrack Award voor de film "Marina" van Stijn Coninx, en werd genomineerd door de International Film Music Critics Association voor "Breakthrough Composer of the Year”.

Hij geeft momenteel al de vakken Jazz Compositie en Jazz Arangement, maar daar komt dus nu de coördinatie van de richting Filmmuziek bij. "Ik kreeg al jaren de vraag van studenten Compositie of er een specifieke opleiding voor filmmuziek was. Toen ook de directie bewust werd van die vraag, hebben we de koppen bij elkaar gestoken met als resultaat de nieuwe opleiding", aldus Bisceglia.

Dankzij deze uitbreiding van de studierichting Compositie kunnen studenten zich specifiek scholen in het componeren van muziek voor films, een steeds belangrijker wordend vakgebied. De afstudeerrichting Compositie-Filmmuziek is bedoeld voor studenten die al een bachelor in muziek hebben afgerond.

Het is een tweejarige masteropleiding die nog steeds focust op Compositie, maar nu vertrekkende van beelden. "De studenten leren met hun muziek een bepaalde emotionele lading te geven aan beelden, of het narratief van de film mee te sturen met geluid", verduidelijkt Bisceglia, "de studenten moeten een muzikaal instinct ontwikkelen voor het vertalen van beelden en emoties naar klank."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni