Gezien: magneetvisser haalt deelsteps uit Malouvijver

Renée Vervaet
04/07/2023

Zes deelsteps, een fiets, een frietketel, enkele verkeersborden en gemeentelijke hekken. Deze buit werd maandag uit de vijver in het Maloupark in Sint-Lambrechts-Woluwe gevist. Een koppel uit de gemeente ging aan de slag met hun hefmagneet.

Andrea Lasheras filmde hoe haar man Yannick Cyngiser met een hefmagneet een voor een steps en andere metalen spullen uit de vijver viste. Het is niet de eerste keer dat ze dit doen. Eerder gingen ze al in andere vijvers in de gemeente aan de slag, vertel Lasheras aan BRUZZ: “We vinden het jammer dat sommige mensen de openbare ruimte niet respecteren en van alles illegaal dumpen. Het is de eerste keer dat we zoveel spullen uit een vijver halen. Vorige keer waren het enkele batterijen van steps.”

Alles wat uit de vijver is gehaald, zal worden opgepikt door Net Brussel. “We sturen meteen foto’s door via de website van Fix My Street en we hopen dat ze het zo snel mogelijk komen halen”, zegt Lasheras. “We gaan volgende week weer ergens anders aan de slag om van onze gemeente een nettere plek te maken.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni